divendres, 6 de novembre del 2009

merda, ventilador i demagògia

Tinc la sensació que estem en una onada destructiva i autodestructiva que no porta enlloc.
Llavaneres ha estat portada per la pressumpte corrupció d´unes persones (ja veurem com acaba tot ja que no serà la primera vegada que aquest jutge inicia tot un espectacle que després queda en això, en espectacle i res més). Ara bé, el que no podem fer ara és criticar a tothom que hagi participat mínimament de l´activitat política o econòmica i acusar-los, sense proves, amb insinuacions sense fonament però amb tota la malícia i amb la única finalitat de desviar la atenció.
Si algú té proves contra CiU de Llavaneres o contra en Bernat Graupera el lloc per fer-ho són els jutjats o, si el que vol és fer-ho a través del fòrum de Pal de Paller, com a mínim podria presentar proves. El mateix serveix per a les difamacions (són difamacions fins que no es presentin proves) contra en Nani Mora.
No podem caure en llençar merda contra tothom. El que és curiós és que les persones que més han entrat en les crítiques personals, ara posen el crit al cel quan es critica el grup de govern i reaccionen llençant merda contra l´oposició.
Si algú creu que així es pot regenerar la classe i l´activitat política crec que s´equivoca. Sincerament la meva modesta opinió és que cal ser inflexible amb els corruptes, previsor i tenir el cel necessari en aquests casos però no podem ser injustos ni atacar l´honorabilitat de persones innocents (siguin del partit que siguin). Els polítics han de mostrar clarament a la ciutadania com pretenen acabar amb la corrupció i el clima de desconfiança generalitzada, però d´aquí a incriminar a tothom hi ha un pas massa agosarat i perillós. Fins que no es demostri el contrari els éssers humans necessitem algun tipus d´organització política i em sembla clar que el camí agafat en aquest fòrum no és el més oportú ni beneficiós pel conjunt de la ciutadania. Calen passos decisius i clars (en aquest sentit l´últim ple municipal va ser decepcionant ja que esperava que l´Ajuntament de Llavaneres imités el camí iniciat per altres ajuntaments i revisar,anul.lar i paralitzar acords i projectes relacionats amb la pressumpte trama de corrupció, així com el POUM lligat íntimament a aquests projectes).
Carregar-se el principi de pressumpció d´innocència és perillós, com ho és no fer absolutament res. Engegar el ventilador només mostra nerviosisme (si realment un és innocent aquesta tàctica no s´acava d´entendre) i el nerviosisme genera més desconfiança en aquells que estan nerviosos.
Si l´alcalde està tranquil, si la direcció de la Federació de CiU està tranquil.la, no acabo d´entendre els missatges apareguts al Forum. La demagògia acaba essent un boomerang contra qui la llença, i, de moment, vull pensar en la innocència de la immensa majoria dels nostres representants, almenys fins que no hi hagin proves tangibles.
L´eslògan d´ERC a les anteriors eleccions municipals era de poble i seny, doncs això, i l´eslògan de CiU feia referència a la qualitat de vida, doncs això també. Treballem en aquesta direcció, busquem els acords més grans possibles i deixem que la justicia faci la seva feina. El paper de la ciutadania està en col.laborar amb la justicia, denunciar quan en tingui proves, no el de convertir-se en jutges i acusadors sense proves al mateix temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada