divendres, 21 de gener del 2011

el mal (3)

L´home és capaç de veure a Déu com a donació. Ara bé no cal evitar ni retrocedir a un passat anterior a la modernitat, el que cal és ampliar el concepte de raó i la seva aplicació. No s´ha d´oblidar que l´amor és el més raonable.

A continuació el professor Rovira Belloso va plantejar la qüestió del significat de creure en la Trinitat. Per què hi ha Trinitat.
Per Rovira Bellosos creure en la Trinitat és creure en que Déu és amor. L´amor es fonamenta en la relació entre el que estima, l´estimat i l´amor. Déu ja ens narra el seu amor per nosaltres. En aquest sentit cal destacar que les dues lleis més importants de l´amor són l´acompanyament i la generosa comunicació. Déu és amor comunicat. Així la Trinitat és el referent de tots, el referent universal.

La tercera part de la conferència va centrar-se sobre el problema del mal. En aquest sentit Rovira Belloso ens va explicar la seva evolució intel.lectual personal sobre la reflexió sobre el mal. Aquesta evolució personal passa per quatre grans etapes.

1. 1970-1995.: És il.legítim explicar el mal. Sols cal lluitar-hi en contra. El mal pertany a la història, no en el misteri. Aquest plantejament implicava una lluita a les fosques.
2. 1995-2002: Déu serveix per a lluitar contra el mal. El mal no sols s´enfronta des de la voluntat o la raó sinó des de la fe. Cal l´amor de Déu i la paciència per no col.lapsar-se en la lluita contra el mal.
3. 2002-2006: Nosaltres, tot el poble de Déu, hem de lluitar contra el mal al món. Cal una nova educació en la solidaritat amb els pobres de la terra. És una tasca de tots els homes de bona voluntat.
4. 2002-2006: (coexistent amb l´anterior). Aquesta implicació de tot el poble de Déu és camí vers la nova creació. La creació actual és imperfecte, inacabada. Els homes estem convidats a acabar-la. A la creació li falta un toc de gràcia humana i aquesta és la tasca de tots els homes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada