divendres, 21 de gener del 2011

Edith Stein (2)

DESCRIPCIÓ SUBJECTIVA DEL CURS.

No és fàcil, d´entrada, assistir a un seminari sobre el pensament filosòfic, teològic un divendres al vespre i un dissabte al matí. La mandra, un dels pecats capitals que sempre ens rodeja, ens empeny a descansar estirats al sofà mirant qualsevol “cosa” a la televisió.
Ara bé, un cop inicit el seminari la mandra es converteix en goig. I és que no es pot qualificar d´una altra manera el curs que magistralment vaig tenir l´oportunitat de rebre de l´Agustí Borrell. I és un goig tant per la qualitat del seminari com per la persona sobre la que gira el seminari. L´aprofundiment del coneixement del pensament d´Edit Stein ha estat molt profitós i no sols intel.lectualment. Endinsar-se en el pensament d´aquesta autora, en la seva trajectòria intel.lectual i vital, la lectura atenta d´alguns dels seus textos, conèixer el seu misticisme i la seva visió de la persona humana comporta un repte per a un mateix, un autoqüestionament que no sols m´ha enriquit intel.lectualment sinó també espiritualment, fet que em fa pensar que és una llàstima que sols es faci un seminari d´aquest tipus i, escoltant també el que deien altres assistents a aquest seminari, crec que seria força interessant fer seminaris sobre altres pensadors de l´alçada vital, espiritual i intel.lectual de l´Edith Stein.
Crec que són seminaris d´aquest tipus el que justifiquen ja per si sol l´existència de l´IREL així com la seva col.laboració amb la Universitat de Lleida obrint-se així a la ciutadania i al col.lectiu universitari de la nostra ciutat.
Voldria que aquestes breus paraules servissin d´estímul als organitzadors per seguir fent aquesta aposta intel.lectual però també espiritual, així com desenvulupar, en la mesura del possible, encara més intensament aquesta tasca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada