dilluns, 10 de maig del 2010

Llavaneres racista?

Aquests dies he hagut de respondre moltes preguntes i molts comentaris sobre les notícies aparegudes als mitjans de comunicació respecte la decisió de l´Ajuntament de denunciar als immigrants sense papers (il.legals) i si he de dir la veritat no és fàcil.
En primer lloc vull deixar clar que estic convençut que no tenim un alcalde racista i una societat racista a Llavaneres. Tothom sap que sovint no coincideixo amb les decisions d´aquest consistori però no per això diré coses que es troben allunyades de la realitat. Ara bé, si és cert que és evident que no es pot qualificar de racista la decisió també és cert que em costa trobar l´adjectiu correcte.
Com qualificar una norma que tothom amb dos dits de seny sap que no s´aplicarà i que, inclús en el supòsit que algun il.luminat la volgués portar a terme no tindrà cap efecte real? Com qualificar una norma que tothom sap que no tindrà cap efecte sobre el problema que, en teoria, vol solucionar? Algú es pensa que així es pot solucionar el problema de la immigració il.legal? Doncs, llavors, per què s´aprova?
Quantes lleis, reglaments, etc.. ha aprovat l´Estat en els últims anys? Quants polítics han afirmat que aquella llei o norma era clau per a lluitar contra la immigració il.legal i al cap de quatre dies ja es demostrava la seva absurditat i ineficàcia?
Com qualificar una norma que pot insinuar que la immigració il.legal és en sí mateixa un problema? També pensa que la immigració il.legal és un problema tot el col.lectiu d´empresaris que contracten a aquestes persones a canvi d´un sou més que precari aprofitant-se d´aquesta situació? Què és pitjor, ser il.legal o aprofitar-se d´aquest col.lectiu?
Per què l´Ajuntament no denuncia als empresaris que contractin treballadors sense papers i que tots coneixem?
Com qualificar l´aprovació per part de partits polítics que sistemàticament han defensat postures properes a l´Esglèsia i al cristianisme (inclús l´alcalde que milita en un partit democra-CRISTIA) quan la doctrina social de l´Esglèsia i el missatge evangèlic és tant contrari a aquesta norma?
Estic d´acord amb aquells que plantegen la necessitat de fer un debat seriós, possibilita, que respecti la dignitat de totes les persones, que tingui en compte la realitat local i que tingui per finalitat solucionar el problema de fons, per quê algú es planteja que una norma d´aquest tipus frenarà la immigració il.legal mentres en determinats països la situació no canviï o que l´economia d´alguns llocs de Catalunya i l´Estat Espanyol no depengui o estigui en mans de la immmigració il.legal?
La nostra societat no té un racisme ètnic sinó més aviat econòmic i, per aquest mateix fet, és perillós però no podem condemnar fàcilment tots els discursos però tampoc podem quedar indiferents davant d´ells. Hem de fer una pas endevant, amb valentia i fugir de la demagògia, l´electoralisme, el sentimentalisme ploraner, la culpabilització de l´altre dels nostres propis problemes i també de l´estupidesa i mesquinesa humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada