divendres, 27 de gener del 2012

Societat actual (2)

UINA SERIA LA TEVA PERCEPCIÓ DEL MÓN SI NO TINGUESSIS ACCÉS ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ?
És evident que la visió de la realitat ve, en part, mediatitzada pels mitjans de comunicació. Tot i això voldria destacar que en alguns aspectes podria no ésser gaire diferent.
Per exemple, pel que fa referència a la multiculturalitat o la mateixa globalització no crec que la percepció canviés gaire. És evident la riquesa cultural de les nostres societats, així com la globalització econòmica (sols caldria mirar les etiquetes dels productes que comprem)
Tampoc canviaria gaire la sensació de malestar de bona part de la societat. Ara bé, la percepció que aquest malestar és global i els moviments que més o menys organitzats vehiculen aquest malestar sí que no tindrien el ressò necessari per a fer-se visibles.
La febra consumista també seria visible tot i que les modes o les ganes de compra vindrien mediatitzades per aquesta manca d´informació i coneixement d´allò que es produeix a fora així com de les modes que es produeixen a altres llocs.
Segurament també es veuria afectada costums actuals com les vacances, l´aprenentatge d´idiomes més enllà dels del nostre entorn sòcio-econòmic, estudis a l´estranger, aprenentatges de balls, dances i menjars d´altres cultures, etc…
També seria quasi nul el nostre interès pel que succeeix a altres països del planeta, així com el nostre interès per la seva situació política, econòmica i social.
Una altra característica que crec que no canviaria massa seria el creixen individualisme, la pèrdua de pes del món rural en vers el món de la ciutat i la millora de les xarxes de comunicació local i nacional; així com el descrèdit de l´exercici de la política i de qualsevol instància que faci referència a algun tipus d´autoritat, i també del propi sistema democràtic (tot i que seria de menys abast).
-Probablement també es veuria afectada l´àmbit de la cultura tradicional ja que al no entrar tant directament en contacte amb altres cultures seguiria tenint la centralitat de la vida cultural tot i que tots hi perdríem, també ella que no s´enriquiria amb l´aportació que l´intercanvi cultural aporta però que es veuria beneficiada perquè no es veuria amenaçada per la cultura de masses (i molt sovint d´una qualitat força discutible) dins la qual ens trobem avui en dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada