divendres, 27 de gener del 2012

La liturgia com a festa (4)

-Després de tota festa, la vida continua. De la mateixa manera que després de la celebració d´un aniversari hem de continuar amb la vida normal, els celebrants de l´Eucaristia hem de tenir present que la vida continua i que allò que hem sentit en la festa hem de portar-ho a terme en la vida del dia a dia. No val que allò que hem dit, promès i afirmat durant la celebració de l´Eucaristia ho oblidem tot just al sortir de l´església.
-La festa demostra que la vida pot tenir més sentit que el de la pura competitivitat. La celebració d´un aniversari és un moment en que es premien valors com els de comunió. Solidaritat, gratuïtat, dedicació de temps lliure, esperança en la vida futura.
-Tota festa implica una experiència interior que ens pot regenerar. Una festa d´aniversari no sols és festa i xerinola sinó que molt sovint implica una revisió de vida, del futur, del present i de projecció de futur. Això mateix succeeix amb l´Eucaristia en tant que ens entronca amb el passat en tant que fa present un temps salvífic passat, ens entronca amb el present en tant que mostra les necessitats de la comunitat que la celebra així com ens entronca amb totes les accions i obres de la vida humana amb la missa; i també ens entronca amb el futur, amb un futur escatològic. L´Eucaristia ens ha de fer tenir una mirada trascendental de fe que és l´especificitat de la festa cristiana celebrada en l´Eucaristia. És en la liturgia on hem de trobar la força per a ser sants i ajudar a Jesús (a través de l´Eucaristia) a salvar als éssers humans i transformar els nostres cors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada