dimecres, 6 d’octubre del 2010

San Manuel Bueno Martir

També em sembla interessant el tractament dels personatges, amb un realisme i humanisme fins al punt que es converteixen (els homes concrets i els seus problemes/conflictes/problemes,anhels) en l´objecte fonamental de la novel.la. Des del noms de cadascun dels protagonistes fins a tots i cadascun dels diàlegs o escenes mostren una profunditat i importància significativa a gran escala. El present treball intentarà fer-ne una breu descripció.
Si la demostració de l´existència de Déu és impossible, què ens queda? L´absurd? El suïcidi? La creació d´un Déu com a consol, rebelant-se contra la raó? L´activitat frenètica per no pensar i evitar així la lluita interna? L´abisme? Tot això apareix en la present obra, encara que amb una intensitat variable.
També caldrà en el present treball fer algun comentari a les reflexions socials i polítiques que en l´obra apareixen, tot i que no són, de cap de les maneres, en un tema central.
Per últim, destacar que tot i que no serà el centre del present treball, serà inevitable, tenint present la meva formació filosòfica, fer petites reflexions sobre les influències de Kierkegaard, Schpenhauer, Bergson, etc… en la present obra d´Unamuno, així com referències a una altra obra d´Unamuno com és El Sentimiento Trájico de la Vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada