divendres, 7 d’octubre del 2011

siracida (27)

d).Babilònia: La crítica a Babilònia és la mateixa que el 1r Isaïes dirigia als assiris, encarregats de castigar als israelites pecadors, els pagans s´han excedit en la seva missió i han estat cruels. Però l´orgull de Babilònia serà derrotat, quedarà humiliada i deshonrada, sense que puguin salvar-la els seus deus ni els seus procediments màgics.

e). Cir: Aquest personatge tot i sols ser nombrat dues vegades (44, 28; 45,1) està present d´ordinari en els capítols 40-49. És anomenat justicier, pastor del Senyor i inclús mesies. Segons sembla Cir va rebre una misió per a la salvació del seu poble i el futur religiós de la humanitat. D´aquesta manera, la conquesta persa forma part dels designis del Senyor, al que res se li escapa, i que pot exercir el seu pla salvífic mitjançant aquests pagans als que el poble elegit tenia la tendència a menysprear.

f). Els pobles pagans: Davant del Senyor no són res, però cal no oblidar que són un poble hostil, defensor dels ídols amb els que el Senyor està en procés. Algun dia hauran de retornar als presoners que tenen tancats i inclinar-se davant Israel. No obstant, el seu paper no és purament negatiu. Són testimonis dels grans fets que estan ja en camí i podran atetiguar-los. A més a més, el Senyor s´interessa també per les nacions, que ocupen un lloc en els seus designis; també elles estan cridades a la salvció.

g). Els ídols: En el Segon Isaïes queda clar que no són res, són incapaços de qualsevol tipus d´acció i, per tant, no tenen aquí cap lloc.

h). El servent del Senyor: Els intèrprets no es posen d´acord amb el significat d´aquest personatge que molt sovint ha fet recordar als cristians a la figura de Crist a la passió. Son moltes les preguntes que ens podem fer sobre aquest personatge: Fa referència a ell mateix? Hi ha sols un servent o més d´un? És un personatge del present, del passat o del futur? Es tracta de Crist profetitzat misteriosament?....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada