diumenge, 19 de desembre del 2010

Evangeli Joan (4)

Especialment significatiu i explicatiu és el text Jn 17, 21-26 on ens mostra clarament aquesta unitat entre Jesús i Déu. No hi ha cap diferencia entre Jesús i el Pare. Jesús explica el que és Déu i no existeix altre deu que el que es veu en Jesús. Així, doncs, no es pot conèixer a Déu si no mirem l´activitat i la persona de Jesús.
Així cal entendre que Jesús no sols és l´enviat per el Pare i testimoni de la veritat sinó que també afirma posseir una ínitma i vital relació amb Ell. Així ens mostra un Jesús que:
• Actua amb unió amb el Pare: (Jn 5, 19). Aquesta unitat entre Jesús i el Pare, que s´expressa de forma clara en molts fragments com per exemple en l´oració per la unitat (Jn17, 21) i que després fa possible la unitat entre els éssers humans, constitueix un element essencial a l´hora d´interpretar l´Evangeli de Joan i el paper que Jesús realitza en ell.
• Jesús viu en el Pare: (Jn 6, 57). La vida que Jesús posseeix procedeix de Déu-Pare.

“Si Jesús ha salido de Dios, ha bajado del cielo, ha venido al mundo y ha nacido, es porque el Padre lo ha enviado. Los hombres, pues, pueden entender las pretensiones de Jesús si estudian lo que comporta la misión y las implicaciones jurídicas del enviado plenipotenciario.
La afirmación de que Jesús ha sido enviado por el Padre es tan capital que todas las demas afirmaciones cristológicas se apoyan en ella. Jesús habla de su misión en 40 lugares distintos de Jn. Esto quiere decir que Jesús se está refiriendo constantemente a esta misión suya que justifica sus palabras, sus obras, su doctrina, su presencia entre los hombres, su vida”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada