diumenge, 26 de setembre del 2010

banc aliments (1)

¿Què són els Bancs dels Aliments?
Els Bancs dels Aliments són una xarxa d´organitzacions no governamentals que tenen la finalitat de recuperar tots aquells aliments que no són susceptibles de comercialització, però que es poden consumir, per tal de distribuir-los entre les persones necessitades. El repartiment d´aliments es fa gratuïtament a través d´identitats benèfiques reconegudes, per tal de contribuir a la sostenibilitat.
¿Quin és l´origen dels Bancs dels Aliments?
El primer Banc d´Aliments fou creat a Phoenix (Arizona, EUA) el 1966, per iniciativa de John Van Engel. El 1984 es va crear el Banc d´Aliments de Barcelona, el primer Banc a Catalunya i a l´estat espanyol. Actualment hi ha 200 Bancs a 17 països d´Europa, dels quals 52 a Espanya, i 4 a Catalunya. El Banc dels Aliments de Lleida apareix l´any 2006.
¿Quina funció tenen els Bancs dels Aliments?
Les societats desenvolupades produeixen més aliments dels que són necessaris per al consum. Però en aquestes mateixes societats hi ha pobresa i falta d´una alimentació suficients. Una societat no pot permetre´s per raons ètiques, i de racionalitat econòmica, la destrucció d´aliments quan hi ha persones que pateixen mancances alimentàries.
¿Quins objectius tenen els Bancs dels aliments?
Els objectius dels Bancs dels Aliments són:
• Lluitar contra la pobresa i el malbaratament
• Contribuir a l´exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
• Fer d´intermediari entre els excedents de la Unió Europea i de les empreses amb les entitats i associacions que fan repartiment dels aliments.
• Promoure més eficàcia alimentària: Hi ha aliments consumibles però no comercialitzables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada